Bezoek de markt vanuit uw woonkamer

Groente & fruit

Harderwijk

Introductie

Markt2go is een online versie van de markt. Een webshop die de markt naar je woonkamer brengt. De familie Sariaslan heeft al ongeveer 30 jaar ervaring op de markt in Harderwijk, waar ze wekelijks hun verse producten aanbieden. Tijdens een gesprek met een van de familieleden kwam het concept van online groente en fruit bestellen ter sprake en zo kwam dit idee tot leven.

Bijzonderheden

De markt is een plek waar normaal veel klantcontact voor komt en zaken anders lopen dan in een standaard winkel. Er wordt bijvoorbeeld onderhandeld over de prijzen en het is mogelijk om per kilo of per stuk te betalen. Daarnaast kunnen de prijzen per week flink schommelen. Onder andere deze punten zorgen er voor dat een online beleving van de markt anders zal moeten zijn dan op de markt in de stad. Wij hebben Markt2go geadviseerd om een gemiddelde prijs aan te houden, zodat de schommeling af te vangen is. Daarnaast kunnen ze periodiek de prijzen nagaan bij aanvang van een nieuw seizoen. Op deze manier zijn de prijzen redelijk bij te houden met die van de groothandel.

Aanpak

Bij aanvang van het project was er nog geen naam, logo of slogan aanwezig. Voor we konden beginnen aan de huisstijl moesten we dus eerst een naam verzinnen. De naam moest makkelijk te onthouden zijn en duidelijk maken wat het doel van de webshop is. Hierbij hebben we ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat dit concept uit kan groeien tot een landelijk concept. Nadat de naam besloten werd gingen we verder met de slogan en het kleurgebruik.

Kleurgebruik

#d60b52

Rood

#1ba66c

Groen

Functionaliteit

Het was belangrijk om een zoekfunctie te hebben, zodat bezoekers gemakkelijk het product dat ze zoeken kunnen vinden. Het moest ook duidelijk zijn of de producten per stuk, per kilo of in vaste aantallen werden verkocht. We hebben ook een functie ingebouwd dat het alleen mogelijk maakt om te laten bezorgen in de regio Harderwijk, zodat er geen bestellingen binnenkomen uit andere steden. En tot slot kunnen klanten tijdens het afrekenen een datum en tijd selecteren, waarop de bestelling wordt bezorgd.

Web Design

De webshop moest de belevenis van de markt zo goed mogelijk simuleren. Het resultaat is een overzichtelijke webshop, die het makkelijk maakt om de juiste producten te vinden en een bestelling te plaatsen.