Taxi Go

Highlights:

Nieuwe huisstijl

Web design

Social media integratie

Nieuwe huisstijl

Taxi Go was een nieuwe onderneming, dus was er nog geen huisstijl aanwezig. We hebben een compleet nieuwe huisstijl ontwikkeld, bestaande uit:

  • Logo design
  • Kleuren
  • Visitekaartjes

Bij het ontwerpen van een nieuwe huisstijl is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is en wat u wilt dat uw onderneming uit moet stralen.

Bij de gesprekken met Taxi Go kwamen de volgende kenmerken ter sprake in verband met het logo:

  • Vriendelijke/cartoon-achtige uitstraling
  • Betrouwbaar
  • Professioneel
  • Zakelijk

Na verschillende ideeën en schetsen zijn we uitgekomen op het huidige ontwerp. De kleuren zijn gekozen om de kenmerken van de onderneming goed over te kunnen brengen. Lees hier meer over de psychologie achter kleur.

Web design

We hebben een website ontworpen op basis van de nieuwe huisstijl. Het doel was om het zo simpel mogelijk te houden en de belangrijkste punten, zoals de prijs en contactgegevens, zo duidelijk mogelijk weer te geven. Aangezien de verwachtingen waren dat de meeste klanten de website via een mobiele telefoon zouden benaderen hebben we tijdens het ontwerp sterk rekening gehouden met het feit dat de inhoud en het ontwerp ook op kleinere schermen goed zichtbaar moesten zijn.

Social media integratie

Integratie met social media was heel belangrijk voor Taxi Go. De reden hiervoor is dat de meeste klanten niet thuis zijn als ze een taxi nodig hebben en dus via hun mobiele telefoon gaan zoeken. Om de website zo efficiënt mogelijk te maken hebben we een aantal iconen geplaatst die elk een actie uitvoeren. Als er op het telefoon-icoontje wordt gedrukt, dan wordt er ook daadwerkelijk gebeld. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om direct een Whatsapp bericht te kunnen versturen door simpelweg op het Whatsapp-icoontje te drukken.

“Zeer tevreden over de ervaring. UNIQA heeft erg goed geluisterd naar wat ik precies wilde en stelde daar de juiste vragen bij. Tijdens het proces adviseerde en stuurde UNIQA mij bij wat de mogelijkheden waren. Het eindresultaat is een uitermate tevreden en enthousiaste klant!”
Emre Akkaya
Eigenaar
Scroll Up